Zdraví v jedné hlávce
Červené zelí je jedna z plodin, které jsou nám dostupné po celý rok. Přesto je často přehlížené a v našem jídelníčku se objevuje sporadicky. Možná je to proto, že nejsou příliš známé úžasné účinky červeného zelí na naše zdraví. Obsahuje totiž vitamín A, C a E, vitamíny skupiny B, kyselinu listovou, bílkoviny, sacharidy, vápník, vysoký obsah vlákniny, síru, draslík, železo a hořčík.
Červené zelí a jeho účinky na naše zdraví
👉 napomáhá činnosti střev a zároveň je i čistí
👉 doporučuje se při žaludečních vředech
👉 povzbuzuje činnost jater
👉 obsahuje velké množství protirakovinových látek
👉 má výborné detoxikační a protizánětlivé účinky
👉 čistí krev a podporuje krevní oběh
👉 snižuje cholesterol
Pravidelná konzumace červeného zelí přináší mnohé benefity pro naše zdraví. Nejlépe uděláte, pokud budete jíst zelí za syrova např. ve formě chutného a výživného salátu. Zachová si tak veškeré vitamíny, o které byste varem mohli přijít.