Mlgáš? Detoxikuješ!

Přírodní medicína věří, že stav ústní dutiny přímo ovlivňuje stav a vitalitu našich orgánů. Vysvětlením jsou dráhy, tzv. meridiány, kterými proudí životní energie mezi jednotlivými orgány. Meridiány tak mají za úkol udržovat v našem těle harmonii. Co se ústní dutiny týče, zde meridány propojují jednotlivé části jazyka s příslušnými orgány, ke kterým patří. Na jazyku najdeme např. oblast, která nálezí srdci, ledvinám, játrům,... Pokud půjdete např. k praktikovy TČM, bude stav vašich orgánů diagnostikovat (mimo jiné) skrze váš jazyk. 

Co je to mlgání?

Mlgání je převalování rostlinného oleje v ústech za účelem detoxikace nejen ústní dutiny, ale i našeho těla. Během procesu mlgání se v našich ústech vytvářejí enzymy, které z našich úst a krevního řečiště, vytahují toxiny, plísně a mikroorganismy, jejichž buňky mají vlastní lipidovovou vrstvu, která se navazuje na olejovou složku. Touto metodou se můžeme zbavovat např. i těžkých kovů a bakterií, které jsou zodpovědné za zubní plak a zápach z úst.

Mlgání si mezi lidmi našlo spoustu příznivců, ale jsou i tací, kteří jsou spíše skeptičtí. Argumentem je ale více, jak 20 studií, které dokazují, že je tato metoda opravdu funkční

Jaký je postup? 

Ráno, před zubní hygienou, použijeme 1 - 2 ČL kokosového (sezamového) oleje a po dobu 20 min. jej převalujeme v ústech. V žádném případě olej nepolykáme, abychom si toxiny nevpravovali zpět do těla. Celý proces by tak byl kontraproduktivní. Po 20 min. olej vyplivneme. Nelekejte se, pokud mírně změní barvu. Poté si ústa vypláchneme vodou a vyčistíme si zuby šetrnou, přírodní zubní pastou. Mlgání můžeme opakovat každý den. 

Jaké jsou výhody?

👉 detoxikace ústní dutiny a těla

👉 podpora imunitního systému

👉 pomoc při začínající paradentóze

👉 pomoc při krvácejících dásních

👉 prevence zubního kazu a zánětů 

👉 pomoc při ucpaných dutinách